Nieuws

TalentenPodium
Elke tweede donderdag van de maand organiseert het Leger des Heils samen met de Herberg en Zwolle Actief een TalentenPodium. Tijdens deze avond kan iedereen zijn of haar talenten laten zien op het gebied van zang, dans, theater of muziek. Allerlei creatieve uitingen zijn mogelijk.

Een leuke avond voor iedereen.
Iedereen is welkom om te komen kijken, te genieten of mee te doen. De eerstkomende datum is donderdag 8 februari van 19.00 – 21.00 uur.
Locatie: Brasserie ‘In de Bank’, Dijkstraat 6, 8011 XL Zwolle.

 

 

Wat is Takemebag? 
De beweging Takemebag is sinds 2014 in het leven geroepen door kunstenares Marit Otto. Het is ontstaan vanuit de behoefte een antwoord te vinden op het toenemende plastic probleem (met name hemdtasjes). Samen met Annemarie van der Veen (kunstzinnig Textiel) heeft ze van nutteloos materiaal – plastic en papier – mooie designtassen ontworpen en gemaakt. Deze tassen waren bedoeld om de discussie over plasticafval aan te jagen en tegelijkertijd een laagwaardig materiaal naar een hogere waarde te transformeren. Zie ook website www.takemebag.nl/en www.maritotto.nl.

Kijk voor meer info ook op: Takemebag2.0!

 

 

 

winterfair flyer deel 2

Winterfair 50|50 Workcenter!

Kraampjes, muziek, gezelligheid……   Ons 50|50 Workcenter organiseert wegens succes ook dit jaar een super sfeervolle Winterfair. Aan iedereen de uitnodiging om te komen proeven, beleven en ontdekken!

Eind november al vast de sferen beleven van een Duitse Kerstmarkt, dat kan in Zwolle aan Dijkstraat 6 waar  ons 50|50 Workcenter gehuisvest is.

Laat je verrassen door het grote aanbod die de verschillende kraampjes bieden, geniet van de gezelligheid en de gelegenheid om je eens heerlijk te ontspannen. Even wat tijd voor je zelf in de drukte van alle dag. De producten zijn de moeite waard, je vindt er allerhande handgemaakte spullen als tuinmeubilair, kerstornamenten, sieraden en veel meer….

Geniet tijdens het afstruinen van de  kraampjes ook van onze heerlijke snert en andere lekkernijen bereid in eigen keuken!  Met het knapperende hout in de vuurkorven kun je op het terras genieten en om de beleving compleet te maken wordt het geheel opgeluisterd met live muziek!
Met elkaar met recht een veelzijdige markt.

Mis dit niet en neem vrienden, familie en bekenden mee!

Wil jij ook een kraam huren om je eigen handgemaakte producten of andere spullen te verkopen? Dit kan voor €20.00 euro per kraam. Neem dan contact op met het 50|50 Workcenter en vraag naar Joanne Holtrust of Gerwin Eikenaar.  – T: 038 468 2187.

Of stuur een mail naar:      joanne.holtrust@legerdesheils.nl
                                                     gerwin.eikenaar@legerdesheils.nl

 


TalentenPodium
Elke tweede donderdag van de maand wordt er een TalentenPodium georganiseerd. Tijdens deze avond krijgen verschillende mensen een podium om hun talenten te laten zien

Een leuke avond voor iedereen.
Iedereen is welkom om te komen kijken, te genieten van lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk elke maand weer van een heel divers programma. Alle vrijwillige bijdragen worden aan een goed doel geschonken.

Eerstkomende datum: donderdag 9 oktober 19.00 uur.

Locatie: Brasserie ‘In de Bank’, Dijkstraat 6, 8011 XL Zwolle.

Talentenpodium nov

 

50|50 Fitness
Sport, beweging, conditieopbouw…..we zijn ons steeds meer bewust hoe  belangrijk dit is voor ons lichaam.

Wij spelen hierop in door op onze locatie van 50|50 Wood aan de Marsweg 40 te Zwolle  circuittraining aan te bieden. Iedereen is van harte welkom hieraan deel te nemen, voel je fit en blijf fit.

Zie onderstaande poster voor gedetailleerde informatie.

 

circiuttraning nieuw

TalentenPodium

Elke tweede donderdag van de maand wordt er een TalentenPodium georganiseerd. Tijdens deze avond krijgen verschillende mensen een podium om hun talenten te laten zien.

Een leuke avond voor iedereen.
Iedereen is welkom om te komen kijken, te genieten van lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk elke maand weer van een heel divers programma. Alle vrijwillige bijdragen worden aan een goed doel geschonken.

Eerstkomende Datum: donderdag 14 september

Locatie: Brasserie ‘In de Bank’, Dijkstraat 6, 8011 XL Zwolle.

Met Talenten van: De Herberg / Zwolle Actief / Leger des Heils

 

TalentenPodiumSeptember

 

 

50|50 Taal: Leger des Heils en Taalpunt Zwolle spijkeren taalvaardigheden
                           re-integranten bij!

 
In september 2015 is
50|50 Taal met zes deelnemers van start gegaan in het 50|50 Workcenter Zwolle. De betrokken taalcoach reageerde na afloop zeer positief: ‘De deelnemers waren enthousiast, zeer betrokken en zijn meteen aan de slag gegaan’.

50|50 Taal is een samenwerkingsverband tussen Leger des Heils W&G Overijssel (50|50 Workcenter) en Taalpunt Zwolle van Stichting Lezen en Schrijven. In dit project gaan mensen samen met een taalvrijwilliger aan de slag om beter te leren lezen en schrijven. Bijvoorbeeld om hun computervaardigheden te verbeteren of zelf hun post te kunnen lezen.

Bij een eerste gesprek met de deelnemer onderzoekt een docent Nederlands van Taalpunt Zwolle iemands taalniveau, vervolgens wordt bekeken welk lesmateriaal en welke begeleidingsvorm het meest geschikt is om deze persoon verder te helpen bij het leren lezen en schrijven. Beter lezen en schrijven opent deuren voor de deelnemers en kan de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen een impuls geven.

50|50 Taal Zwolle is er voortaan elke vrijdag van 10.00-12.00 uur.

Deelnemers die mee willen doen aan 50|50 Taal, kunnen zich aanmelden bij het Leger des Heils Overijssel op telefoonnummer: 038 467 1940

Kijktips voor potentiële deelnemers: laagdrempelige filmpjes van deelnemers op YouTube. https://www.youtube.com/user/lezenenschrijven

Zie ook: http://npo.nl/VPWON_1242746
Een documentaire over mensen die de strijd aangaan tegen laaggeletterdheid. Uitgezonden op NPO op 8 september 2015

 

 

 

 

50|50 Workcenter Zwolle: Erkend leerbedrijf!

Het Kennis Centrum Handel heeft het 50|50 Workcenter in Zwolle aangemerkt als Erkend Leerbedrijf.

Dat begeleiden het Leger des Heils in de genen zit is een feit. Al jaren is onze Brasserie een Erkend Leerbedrijf.

We zijn dan ook erg blij dat ook het KCH (Kennis Centrum Handel) ons nieuwe 50|50 Workcenter aan de Dijkstraat in Zwolle heeft aangemerkt als Erkend Leerbedrijf.

Door deze erkenning kunnen de studenten bouwen aan hun eigen toekomst en aan die van onze doelgroep.

Voor (aankomend) studenten bieden we binnenkort op het gebied van Verkoop en Detailhandel unieke stageplekken aan.


Persbericht: Feestelijke opening 50/50 Workcenter

Zwolle – Op donderdag 16 april is door Nelleke Vedelaar (Wethouder gemeente Zwolle) de nieuwe locatie van 50|50 Workcenter geopend. 50|50 Workcenter Zwolle is onderdeel van Leger des Heils Overijssel, één van de twaalf werkeenheden van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, kortweg W&G genaamd. W&G richt zich op het verlenen van zorg, hulp en/of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Onze aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven. Het nieuwe pand aan de Dijkstraat 6 vervangt het verouderde tijdelijke onderkomen aan de Burgemeester Drijbersingel.

Bij 50|50 Workcenter werken deelnemers van Leger des Heils Overijssel aan hun toekomst, door middel van re-integratie en arbeidstrajecten. 50|50 Workcenter zoekt hierbij de samenwerking met externe partijen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden op een (betaalde) baan. Daarnaast biedt het 50|50 Workcenter ook werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die geen zorg ontvangen via het Leger des Heils. De verschillende afdelingen van het Workcenter vervaardigen een breed scala aan producten en diensten, die tegen een aantrekkelijke prijs worden verkocht in het Workcenter.

Het onderscheidend vermogen…..? De verhalen achter de producten en diensten!

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________

Wordt vriend van 50l50 Workcenter Zwolle en ontvang veel voordeel!

50l50 Workcenter Zwolle introduceert de ‘vriendenkaart’. De vriendenkaart is bestemd voor iedereen die het 50l50 Workcenter en/of het Leger des Heils een warm hart toe draagt. Als vriend schenkt u een kleine bijdrage aan het 50l50 Workcenter waarmee wij het activeringsaanbod voor onze deelnemers verder kunnen ontwikkelen en innoveren. In ruil voor uw steun ontvangt u veel voordeel. Onze deelnemers maken de leukste producten en creaties voor consumenten. Denk aan ansichtkaarten, meubilair en accessoires van pallethout, kaarsen en kunst.

Vanaf €25,- per jaar* bent u al vriend van het ’50l50 Workcenter in Zwolle, de kaart geeft recht op:
* 10% korting op producten van 50l50 Workcenter Zwolle
* 20% korting op diensten van 50l50 Workcenter Zwolle
* Twee keer per jaar de glossy met nieuws, acties en achtergrondinformatie
Daarnaast verassen we u graag op de momenten dat u het niet verwacht

*de vriendenkaart is er voor zowel particulieren als voor bedrijven en leveranciers van het Leger des Heils. De bijdrage voor particulieren bedraagt €25,- per jaar.

Ook vriend worden? Vul het formulier in via een van onderstaande links of mail naar henk.van.berkum@legerdesheils.nl

Voor de particuliere vrienden is de link:
https://www.dropbox.com/s/x2raewb6kxjklit/Voordelen%20Vriendenkaart-P%20met%20Aanmeldformulier.pdf?dl=0

Voor de zakelijke vrienden is de link:
https://www.dropbox.com/s/sjewrh8ugb34ecl/Voordelen%20Vriendenkaart-Z%20met%20Aanmeldformulier.pdf?dl=0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *